Strona główna / News / ”Kompasy Vistuli 2023” – startuje konkurs nagradzający absolwentów Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula

”Kompasy Vistuli 2023” – startuje konkurs nagradzający absolwentów Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula organizuje czwartą edycję konkursu „Kompasy Vistuli”, który wyróżnia absolwentów uczelni. Celem konkursu jest wyłonienie osób, które odniosły sukces na polu zawodowym związanym z szeroko pojętą gościnnością, w pracy w sektorach takich jak: turystyka, hotelarstwo, HORECA, branża spotkań czy przemysł czasu wolnego.

– Jak ważne są podróże, spotkania, wspólne, często aktywne, spędzanie czasu, zarówno w wymiarze zawodowym, biznesowym, jak i prywatnym, pokazały miesiące, kiedy organizacja podroży i spotkań była ograniczona. Widzimy również, jak istotną funkcję pełnią nasi absolwenci – menedżerowie, przedsiębiorcy, zarówno ci, którzy stawiają pierwsze kroki w swojej karierze, jak i ci, którzy zajmują kluczowe stanowiska w szeroko pojętej turystyce i gościnności. To oni budują tę ważną, przechodzącą obecnie transformację, branżę. Oni również świadczą o wysokiej jakości kształcenia naszej uczelni i praktycznego przygotowania do zawodu. Są jej najlepszymi ambasadorami. Dlatego chcemy ich wyróżniać – mówi prof. dr hab. Aleksander Ronikier, rektor Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

W konkursie Kompasy Vistuli organizowanym przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie nagradzane są dokonania zarówno polskich, jak i zagranicznych absolwentów SGTiH. Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie i uhonorowanie osób, które odniosły sukces na polu zawodowym związanym z szeroko pojętą gościnnością, mają zapał i potencjał, wyróżnia je pełna zaangażowania postawa. Mogą pokazywać innym drogę i być przykładem. Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula docenia ludzi, którzy widzą więcej, są spostrzegawczy, kreatywni, mają wizję.

„Kompasy Vistuli” zostaną przyznane w dwóch kategoriach: Menedżer i Przedsiębiorca.

Inicjatorem konkursu jest Rada Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula, w której skład wchodzą̨ przedsiębiorcy z branży turystycznej, HORECA, eventowej, dziennikarze branżowi, przedstawiciele działów marketingu i HR z korporacji.

 – SGTiH Vistula stawia na bycie jak najbliżej praktyki, jak najbliżej biznesu. Zakłada innowacyjne, otwarte na światowe trendy podejście do wyzwań w obszarze hospitality, ale także chce tę branżę aktywnie współtworzyć. Dlatego współpracuje z przedstawicielami biznesu i przedstawicieli biznesu – swoich absolwentów wyróżnia. Chcemy także, dzięki takim działaniom i współpracy budować środowisko rozwoju nauki i praktyki w branży hospitality – mówi dr hab. Krzysztof Celuch, prof. SGTiH Vistula, prorektor Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Partnerem konkursu jest Polska Izba Turystyki, partnerami kategorii są: Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego (kategoria Menedżer), MPI Poland Chapter (kategoria Przedsiębiorca).

Konkurs jest otwarty. Kandydaci mogą̨ zgłaszać się sami lub mogą zostać zgłoszeni przez wykładowców, przełożonych, współpracowników oraz innych absolwentów. Konkurs jest skierowany do absolwentów następujących uczelni: Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula, Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji, Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie, Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie, Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi, Akademia Finansów i Biznesu Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja, Uczelnia Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja, Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna – kierunek Turystyka i Rekreacja.

Kandydatury są przyjmowane do 5 lutego 2023 poprzez specjalny formularz.

Więcej informacji na stronie konkursu – TUTAJ!

Udostępnij ten post
Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.